Regular la lactància en públic?


 

La lactància materna és un dret, en primer lloc del nadó, i en segon lloc, de la mare, tal com ho avalen la organismes oficials com són l’OMS, UNICEF, AEP, etc. [1]. I sí, realment alletar és únic, íntim i molt especial perquè les dones (com mamíferes que som) tenim la lactancia_publicgrandesa concedida de poder alimentar els nostres fills amb els nostres pits. Per això mateix no ho hauríem amagar sota la justificació de cap pretext. La lactància materna ha estat en perill d’extinció (moltes de les mares que tenen 30 anys avui dia no han vist alletar ningú al seu voltant i les nines, que ens han regalat de petites, prenien biberó!) I afortunadament, els nadons neixen amb la succió de sèrie però nosaltres, les dones mamíferes aprenem veient a altres, així que si seguim amagant l’alletament, i no atorgant-li el preciós paper evolutiu que té en les nostres vides, aconseguirem la seva extinció.

Cada mare és lliure d’alimentar el seu nadó com vulgui (i amb això, esperem que triï amb suficient informació veraç,  no esbiaixada per interessos econòmics ) però també ha de poder alletar el seu fill o filla on vulgui i on la situació li permeti …. qualsevol que hagi alletat a un nadó, sabrà que demanen pit en qualsevol lloc o moment sense atendre convencions socials i que haver de buscar un espai només dificulta el manteniment de la lactància.

No tractem la lactància materna com una cosa que ha d’amagar, hem publicitar i ensenyar-la, perquè, només així la normalitzem. Des DONA LLUM donem suport a la lactància materna en qualsevol situació i només entenem la seva regulació si és per garantir el dret del nadó a ser alletat en qualsevol lloc, sigui públic o privat.

[1] Segons recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut, Assemblea Mundial de la Salut, Associació Espanyola de Pediatria, Associació Pediàtrica Internacional, Consell Internacional d’Infermeria, Federació de Societats Europees de Nutrició, UNICEF, IBFHAN.

Imatge de Tim & Selena Middleton a Flickr

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.