Qui som


“Per canviar el món, abans s’ha de canviar la manera de néixer.”
Michel Odent

 

QUI SOM

Som una associació de voluntariat sense ànim de lucre creada el 2006 i formada majoritàriament per dones unides pel convenciment que les mares i nadons han de rebre una atenció digna i respectuosa
durant l’embaràs, el part i el puerperi a Catalunya.

 

MISSIÓ

Situar les dones i els seus infants al centre de l’atenció perinatal a Catalunya, observant les pràctiques sanitàries actuals i promovent la seva adequació a l’evidència científica des del respecte a les necessitats i drets de les mares i els nadons.

 

VISIÓ

Volem que a Catalunya tots els parts i naixements siguin respectats, segurs i feliços.

 

PRECISIONS

No defensem un tipus de part en concret. Cada dona ha de poder decidir segons les seves circumstàncies personals amb tota la informació i les persones professionals han de ser capaces d’acompanyar-la i recolzar-la per tal que pugui dur a terme les seves decisions de la manera més segura i satisfactòria possible.

Som una associació d’usuàries i, per tant, encara que també comptem amb sòcies professionals, prioritzem les experiències i les veus de les nostres usuàries. Les persones professionals tenen els seus propis organismes i plataformes des d’on defensar els seusinteressos.

Som una associació feminista. Formem part de la Xarxa de Dones per la Salut. A l’actualitat comptem amb aproximadament 250 sòcies, nombre que va augmentant de manera regular tot demostrant la creixent conscienciació respecte a la nostra tasca.

FINANÇAMENT

Ens financem amb recursos propis (quotes aportades per les sòcies) i, puntualment, mitjançant iniciatives com la venda de participacions de La Grossa de Cap d’Any. D’aquesta manera podem seguir preservant la total independència en la nostra activitat.

 

QUÈ FEM

 • Organitzem trobades a diferents ciutats de Catalunya per compartir experiències i dubtes entre usuàries, sempre de manera horitzontal.
 • Impartim tallers temàtics en torn a qüestions com:
  – preguntes i respostes sobre el part
  – drets de les mares i els nadons durant l’embaràs i el part
  – gestió de parts traumàtics
  – emocions al puerperi
  – induccions
 • Organitzem unes jornades anuals en el context de la Setmana Mundial del Part Respectat.
 • Organitzem xerrades en relació amb temes que considerem d’interès per a les nostres usuàries.
 • Participem en debats i xerrades d’altres col·lectius afins.
 • Impulsem la projecció anual d’una pel·lícula documental sobre l’embaràs, el part i/o el postpart, així com el posterior debat.
 • Oferim informació i recursos sobre embaràs, part i postpart basada en la millor i més recent evidència científica.
 • Monitoritzem les pràctiques sanitàries tant a nivell individual (professionals), com en referència a centres i/o territoris concrets i de tota Catalunya.
 • Estem en contacte amb CatSalut i participem de les comissions i projectes en relació amb l’àrea maternoinfantil.
 • Col·laborem amb associacions afins tals com El Parto es Nuestro, amb la que, per exemple, organitzem la trobada anual conjunta d’Apoyocesáreas.
 • Recollim testimonis de les usuàries.
 • Organitzem campanyes temàtiques sobre temes d’actualitat que afecten les dones en relació amb les pràctiques obstètriques com, per exemple, els beneficis de deixar bategar el cordó umbilical.
 • Gestionem un grup virtual a Facebook amb més de 6.000 usuàries que comparteixen dubtes i experiències.
 • Oferim assistència legal a les dones que així ens ho demanen.
 • Atenem les sol·licituds d’informació per part dels mitjans de comunicació en qüestions relacionades amb els processos d’embaràs, part i postpart.

       

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.