Placenta i part hospitalari


Placenta. Font: Babymoon

Placenta. Font: Babymoon

Una dona ens va contactar demanant-nos que l’ajudéssim. Havia de parir a l’hospital i volia emportar-se la placenta. El centre li deia que això no era possible degut a les regulacions sobre residus sanitaris.

La dona sabía que hi ha centres que sí la entreguen, inclòs dintre d’un mateix centre hi ha equips que ho fan i altres que no. No es va conformar amb la resposta negativa i després de parlar-ho vam decidir que li proposariem una carta per a sol·licitar formalment la entrega de la placenta a l’hospital.

La carta va ser entregada i unes setmanes més tard, la dona ens explica que l’hospital finalment no només ha acceptat la seva sol·licitud, a més a més crearà un full de ruta per a facilitar a que en el futur altres mares que també la vulguin puguin rebre-la sense problemes.

Aquest és un nou exemple de que és possible una manera millor de fer les coses i que ja hi ha hospitals que responen a les demandes, necessitats i interessos de les dones, amb la intenció de millorar i humanitzar el servei que ofereixen a elles, els seus nadons i les seves famílies.

A continuació trobareu la proposta de carta, per si us pot fer servei.

[gview file=”https://www.donallum.org/wp-content/uploads/2016/09/Carta-entrega-placenta.pdf”]

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.