Comunicat de Dona Llum en relació amb l’ingrés forçós a Hospital Universitario Central de Asturias


Des de Dona Llum Associació Catalana per un Part Respectat hem tingut coneixement de l’ingrés forçós mitjançant ordre judicial executada per la policia d’una gestant per a induir-li el part avui dia 24 d’abril de 2019 al Hospital Universitario Central d’Asturies, essent l’únic motiu la edat gestacional i malgrat haver-se corroborat el benestar fetal mitjançant les proves pertinents.

Des de l’associació mostrem el nostre total rebuig a la vulneració dels drets d’autonomia i consentiment informat de les dones en l’embaràs i el part.

Aquests drets no es veuen limitats en el periode obstètric sino que d’acord amb els tractats internacionals dels que Espanya és part i els mandats del Comissionat de Drets Humans del Consell d’Europa gaudeixen d’especial i ampliada protecció.

Les dones tenim dret a decidir les circumstàncies del nostre embaràs i part en llibertat.

Per aquest motiu estem consternades i exigim a les autoritats sanitàries que garanteixin els drets humans fonamentals de les dones en l’embaràs i el part i que es prenguin mesures envers les persones responsables d’aquesta situació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.