De la Dexeus al centre de naixements de Martorell


Vaig fer el seguiment de l’embaràs a la clínica Dexeus de Barcelona. Les instal·lacions estan molt bé i amb el tema del covid van permetre que el pare assistís a les ecografies. Tot i així, en cada visita em visitava un ginecòleg diferent, no em volien donar visita amb cap llevadora i cada vegada que preguntava pel tema de part respectat i part natural em donaven llargues. Així que, al final, el meu home i jo vam decidir anar al centre de naixements de Martorell, on va néixer la nostra filla al març de 2021.
Jo volia intentar un part vaginal natural en aigua, però tampoc estava en contra de demanar anestèsia o de que em fessin una cesària justificada. Simplement, volia escoltar el meu cos el dia del part.

Just complides les 37 setmanes vaig trencar aigües al carrer. Vaig trucar a les llevadores del centre de naixements i em van recomanar anar al centre per fer una valoració. Com que encara no tenia els resultats de la prova de l’estreptococ me la van fer allà. Em van donar dues opcions, a) tornar a casa per veure si em posava de part de manera natural o b) ingressar-me i esperar allà. En qualsevol dels casos, tenia 24h per posar-me de part natural. Passades aquestes hores, per protocol, me l’haurien d’induir. Nosaltres vam decidir tornar a casa i, com que no em vaig posar de part, l’endemà (37+1) vam haver de tornar a l’hospital per la inducció amb prostaglandina. La prostaglandina em va fer efecte molt ràpid, vaig començar a tindre moltes contraccions seguides i alguns vòmits. Per sort, els vòmits van marxar al cap de “poca estona”. Les primeres hores les vam passar en una habitació normal (amb dutxa) i, un cop dilatada suficient, vam passar a la sala de parts naturals. La meva filla va néixer al cap de 5h 30min d’haver-me posat la prostaglandina.

Les contraccions eren doloroses, no ho negaré. Però per algun motiu em vaig veure amb ànims per seguir sense anestèsia. Inicialment, jo pensava que voldria un part en banyera, però quan va arribar el treball de part el meu cos em va demanar fer ús de la liana. La liana, juntament amb l’ajuda del meu home, em va anar molt bé per passar les contraccions. Recordo que tenia moltes ganes d’empènyer, però la llevadora em va recomanar que esperés per evitar un esquinçament. L’expulsiu el vaig fer a quatre potes. La llevadora em va donar la opció de mirar com sortia la nena amb un mirall i també de que el pare l’agafés en el moment de sortida. Em van donar el temps necessari per expulsar la placenta de manera natural. De fet, recordo que vaig fer el pell amb pell abans d’expulsar la placenta. També recordo molt de fred just després de l’expulsiu, així que la llevadora em va tapar amb unes mantes mentre em posava quatre punts per un esquinçament de segon grau. Jo pensava que en el moment de posar-me els punts em faria mal, ja que no apliquen anestèsia, però no els vaig notar per res!
Crec que per mi el que va fer que el part fos ideal va ser el fet de ser escoltada i d’estar oberta a totes les alternatives. Em vaig sentir respectada en tot moment, vaig sentir que jo prenia les meves decisions a la vegada que m’informaven o em donaven consells. Tot i que la dona fa un gran esforç físic durant el part, he de dir que el meu home també va acabar suant mentre fèiem els exercicis que ens havien recomanat!

En resum, estic molt contenta amb la meva primera experiència de part i amb el personal que em va atendre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.