Les britàniques podran triar el lloc on voldran donar a llum


Women to get childbirth choices

BBC News, dimarts 3 d’abril de 2007

Les britàniques podran triar ben aviat el lloc on voldran donar a llum, segons el nou pla de perinatalitat que està preparant el seu govern.

A partir de 2009, les futures mares podran triar entre parir a un hospital, a una casa de parts, o bé al seu domicili.

Aquestes dones tindran a més la garantia que serà la mateixa llevadora qui les acompanyarà i farà el seguiment de tot l’embaràs.

Les llevadores demanen més mitjans per a complir aquestes promeses que els laboristes ja van fer públiques al 2005.

El govern britànic a reconegut que aquest pla perinatal només es podrà fer efectiu amb un augmnet del nombre de llevadores. Per la seva banda, les llevadores es queixen que hauran d’atendre més d’un part a la vegada a causa de la reducció del pressupost i dels efectius. A més, afirmen que això constitueix un repte per al seu govern que vol augmentar els parts a domicili.

Només un 2% dels 600 000 naixements anuals que es produeixen a la Gran Bretanya són a domicili, i segons un estudi dut a terme pel Royal College of Midwifes (Col·legi Reial de Llevadores), això és degut al fet que només 1 de cada 5 dones tenia la possibilitat real de rebre assistència a domicili.

Actualment, hi ha 19 000 llevadores que treballen per al NHS (Servei de salut britànic), i el Royal College of Midwifes considera que caldrien 3000 llevadores més als propers 5 anys per a assolir els objectius assenyalats pel govern.

Karlene Davis, del Royal College of Midwifes, sosté el pla governamental, però afegeix: “El que ens preocupa és que caldrà augmentar el nombre de llevadores per a aconseguir-ho. Actualment existeixen grans diferències a tot el territori pel que fa a l’assistència i a la qualitat dels serveis que reben les dones, i volem que el govern dugui a terme accions que permetin que totes les dones puguin accedir a aquestes mesures, i no només les que gaudeixen d’un nivell educatiu o cultural més elevat.”

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.