L’epidural fa més difícil la lactància materna


Diari AVUI, dimecres 13 de desembre de 2006

L’ús de l’anestèsia epidural durant el part podria incrementar el risc de complicacions en el procés de lactànciamaterna, segons un estudi d’investigadors de la Universitat de Sydney (Austràlia). Les dades analitzades per l’equip liderat Siranda Torvaldsen indiquen que les dones que reben l’epidural tenen més probabilitats de no poder donar el pit durant la primera setmana després del part, i deixen d’alimentar els seus fills de forma natural abans que la resta.

L’estudi, publicat aquesta setmana per la revista International Breastfeeding Journal s’ha fet amb un grup de 1.280 dones que van tenir un fill l’any 1997. El 93% de les dones estudiades van donar el pit als infants, però les mares que havien rebut l’epidural van tenir un índex clarament més elevat de problemes per iniciar l’alletament. Als sis mesos, el 72% de les mares que no havien rebut l’epidural continuaven donant el pit. Per contra, només el 53% de les dones que van rebre aquesta anestèsia mantenien l’alletament quan els seus fills tenien mig any.

“L’estudi és una nova evidència que el fentanil, component de l’anestèsia epidural, pot estar associat amb la somnolència dels nadons i la dificultat per iniciar i mantenir la lactància materna”, va indicar Siranda Torvaldsen. L’estudi apunta que el fentanil, un potent analgèsic opioide, redueix la mobilitat dels nadons i la seva capacitat natural per succionar el pit de la mare.

Accediu a l’estudi complet

Intrapartum epidural analgesia and breastfeeding: a prospective cohort study
Siranda Torvaldsen, Christine L Roberts, Judy M Simpson, Jane F Thompson, David A Ellwood
International Breastfeeding Journal 2006, 1:24 (11 December 2006)

http://www.internationalbreastfeedingjournal.com/content/pdf/1746-4358-1-24.pdf

La Vanguardia, 11 de diciembre de 2006

La epidural se asocia con problemas en la lactancia

la vanguardia 11_12_2006 epidural y problemas de lactanciaMADRID (Agencias) – La inyección epidural que se administra durante el parto se asocia con menores tasas de lactancia materna, según un estudio de la Universidad de Sidney (Australia) publicado en The International Breastfeeding Journal. El estudio muestra que las mujeres que recibieron anestesia epidural fueron más propensas a padecer problemas asociados con la lactancia materna en la primera semana y que dejaron de amamantar a sus bebés antes de los seis meses, en comparación con mujeres que no recibieron este tipo de anestesia. Los investigadores siguieron a 1.280 mujeres, de ellas el 33% había recibido la epidural y el 41% a su vez fue sometida a cesárea. Los resultados muestran que aunque la mayoría alimentó con su leche a los bebés durante la primera semana, la epidural estuvo asociada con dificultades en la lactancia en los primeros días.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.