Totes som companyes en l’aventura de portar fills al món


 

Sovint les dones que hem viscut parts respectats, especialment quan són sense medicalitzar i encara més quan els vivim fora del sistema sanitari, ens trobem amb rebuigs i prejudicis sobre les nostres decisions, i responem interiorment jutjant aquella persona i la seva manca d’informació.

Hi ha mil assumptes en el món millorables , moltíssims que necessiten més atenció de la que reben i dels que hi ha molta ignorància i molts prejudicis i, sobretot, interessos. Aquí podem saber molt de parts, però segur que ignorem moltes altres qüestions, i de vegades ens trobem amb experts en altres temes i fem el mateix ridícul repetint les mateixes idees preconcebudes contra les que tant lluiten.

En aquesta mateixa associació hi ha moltes dones que en els seus primers parts van confiar en els seus professionals sense qüestionament. En certa manera, confiar hauria de ser el normal: que tots els professionals estiguessin treballant d’acord amb l’evidència científica i donant una atenció de qualitat. Tampoc es tracta de desconfiar dels partemocioprofessionals!! Sense ells mai podríem rebre els nostres fills amb seguretat, nosaltres soles no poder fer el camí de la millora i el canvi. Però sí de tenir criteri, de saber que no tothom treballa igual, de saber que hi ha moltes maneres de viure un part. Sense saber que tenim opcions mai no podrem escollir ni decidir.
Perquè malauradament hi ha dones que se’n penedeixen, d’haver confiat tant. Sovint el no passar per això és una qüestió de sort: que es creui en el teu camí alguna cosa  que pugui encendre una espurna, que aquesta cosa no passi desapercebuda , que aquesta espurna encengui un foc … i mentre aquest foc ens il·lumina, passaran altres “algunes coses” de mil qüestions que també enriquirien la nostra vida , però no les sabrem veure.

No sabem quina història hi ha darrere de cada dona, quantes vegades han escoltat que podrien haver mort poc després de néixer si no arriba a ser per aquest metge, o quantes històries de sofriment en el part ha escoltat , com per a que simplement creuant-se amb nosaltres canvïi la seva forma d’entendre aquest meravellós moment. Potser aquella dona simplement no comparteix la nostra passió ni inquietud pel part com a experiència vital, o els arguments que per nosaltres son demoledors per a una altra tenen poc valor.

cesaria-respectadaCada dona té una història i una realitat que podria haver estat la nostra. Totes en certa manera som companyes en aquesta aventura de portar fills al món. I així com segur que moltes persones lluiten per a que els aliments continguin menys contaminants, per posar un exemple, lluiten per la seva salut i també per la nostra, nosaltres treballem amb l’objectiu de que totes les dones, portin la motxilla que portin, tinguin una experiència de part millor, i que aquesta no depengui tant de la sort i de les espurnes.

 

Fotos de kala blankenship i Severo Leonam a Flickr

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.