Retirada de publicitat violenta contra les dones i els nadons de la Clínica privada Corachán


Davant d’aquesta campanya violenta i iatrogènica de la Clínica privada Corachán que normalitza un tipus de part patològic i quirúrgic on les dones som objectes passius, presentant la violència com a desitjable i com a atractiu per a que les usuàries escullin la seva clínica, hem iniciat una petició a Change.org que per a la seva retirada, dirigida a:

  • Catsalut
  • Institut Català de les Dones
  • Ferrocarrils de la Generalitat
  • Clínica Corachán

PODEU PARTICIPAR SIGNANT AQUÍ 

ACTUALITZACIÓ

La Clínica Corachán ha contestat amb un comunicat oficial que podeu veure a continuació, junt amb la nostra resposta:

15 DE NOV. DE 2017 — COMUNICAT OFICIAL

En relació als comentaris suscitats per les imatges que mostren el part d’una gestant dintre de la campanya “Fans de la Salut” engegada fa alguns dies per Clínica Corachan, volem fer les següents consideracions:
 Que el terme “part respectat” no és sinònim exclusiu d’atenció natural al part de baix risc i/o de part domiciliari, si no que inclou al mateix temps la atenció natural al part d’alt risc. L’atenció de qualsevol part ha de ser natural i el part respectat també es pot oferir a les gestants d’alt risc amb atenció hospitalària especialitzada.
 Que part respectat és aquell que respecta en tot moment la voluntat de la dona gestant, de la seva parella i l’entorn familiar que ells considerin.
 Que Clínica Corachan disposa d’un ampli i divers quadre facultatiu amb
capacitat per atendre qualsevol part dintre d’un entorn hospitalari assegurant un tracte respectat, humanitzat i professional a la gestant i la seva família.
 Que l’evidència científica ha demostrat que el part en un entorn hospitalari assegura una actuació eficient davant situacions de risc amb accés directe als especialistes mèdics (obstetres i neonatòlegs d’entre altres) i millorant els resultats perinatals en situacions complicades que no sempre són previsibles.
 Que Clínica Corachan disposa d’instal·lacions específiques per a la realització de parts de baix i alt risc i que aquestes es troben a disposició de qualsevol gestant
que desitgi donar a llum de manera humanitzada i respectada.
 Que Clínica Corachan respecta totes les opinions i formes de pensar i entendre l’assistència al part sempre i quan aquestes siguin expressades a partir de les més bàsiques normes de respecte i educació.
Molt cordialment,
Dra. Gómez Roig, MD, PhD
Coordinadora de Processos Obstètrics i Ginecològics de Clínica Corachan
Cap de Servei d’Obstetrícia i Ginecologia, Hospital Sant Joan de Déu and Hospital Clínic, University of Barcelona

¿CUÁL ES EL PROBLEMA?

Agradecemos la pronta respuesta de la Clínica, que en cualquier caso es incongruente con la petición:
– En primer lugar porque no entramos en cómo se trabaja en dicha clínica ni qué entienden ellos por parto respetado, denunciamos y pedimos la retirada de una publicidad concreta que normaliza la violencia obstétrica.
– Es difícil tomarse enserio el comunicado, pues alguien que entiende lo que es un parto respetado jamás elegiría una foto como la presente para protagonizar su campaña publicitaria.
– Mencionan una supuesta evidencia de mejora de resultados en partos hospitalarios, lo cual llama la atención porque las últimas revisiones van en un sentido más bien contrario. En cualquier caso sabemos que muchas de las emergencias obstétricas que tienen lugar en el hospital son del todo menos imprevisibles: tienen lugar como consecuencia de la cascada de intervenciones protocolarias y iatrogénicas practicadas en los hospitales.
– Además confunden el hecho de que el parto sea en un hospital, con que sea altamente medicalizado y quirúrgico, que es lo que muestra la foto.
– Y por transparencia no estaría de más que los hospitales en vez de gastarse dinero en publicidad, si realmente quieren que las mujeres elijan desde la libertad y con información, empezaran a hacer públicas sus cifras de % de cesáreas, % de inducciones (y por separado % de uso oxitocina intraparto para acelerar), % de partos instrumentados, etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.