DONA LLUM s’uneix a la declaració de la OMS per erradicar el maltractament als parts


omsTotes les dones tenen dret a rebre  el més alt nivell de cures en salut, que inclou el dret a una atenció digna i respectuosa en l’embaràs i en el part, i el dret a no patir violència ni discriminació.

A tot el món, moltes dones pateixen un tracte irrespectuós i ofensiu durant el part en centres de salut, que no només viola els drets de les dones a una atenció respectuosa, sinó que també amenaça els seus drets a la vida, la salut, la integritat física i la no discriminació. Aquesta declaració reclama una acció més enèrgica, diàleg, investigació i suport en relació amb aquest important problema de salut pública i de drets humans.

Així s’expressa la OMS en la seva declaració titulada  Prevenció i erradicació de la falta de respecte i el maltractament durant l’atención al part en centres de salut. 

Segons aquest document, per a aconseguir aquest objectiu són necessàries les següents accions:

  1. Major suport dels governs i socis en el desenvolupament, en relació a les investigacions i accions sobre el maltractament i la falta de respecte.
  2. Iniciar, donar suport i mantenir programes dissenyats per millorar
    la qualitat de l’atenció de la salut materna, centrant-se en l’atenció respectuosa com a component essencial de l’atenció de qualitat.
  3. Realçar el dret de la dona a rebre una atenció de la salut digna i respectuosa en l’embaràs i el part.
  4. Cal generar dades relacionades amb les pràctiques d’atenció respectuosa i irrespectuosa, els sistemes de responsabilitat i el suport professional valuós.
  5. Involucrar les parts interessades, incloses les dones, en els esforços per millorar la qualitat de l’atenció i eliminar les pràctiques ofensives i irrespectuoses.

Considerem molt important que un organisme com l’Organització Mundial de la Salut reconegui d’una manera tan directa aquesta problemàtica i, evidentment, ja ens hem unit a aquesta iniciativa i hem avalat la declaració, a més d’haver-nos posat a la seva disposició per a futures campanyes de difusió de la causa, que també és la nostra: que els parts siguin respectats, aquí i a tot arreu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.