Comunicat per vulneració de drets fonamentals a Sant Joan de Déu Esplugues


Dona Llum, Associació Catalana per un Part Respectat, hem tingut coneixement d’un fet molt greu a L’Hospital de Sant Joan de Déu d’Esplugues de Llobregat.

Fa uns dies una dona en sospites de treball de part va presentar-se al citat Hospital. Després que li fessin una intervenció sense el seu consentiment ella va decidir marxar. Des de l’Hospital se la va amenaçar amb trucar al cos de Mossos d’Esquadra, cosa que finalment van fer. Aquesta dona, que estava exercint el seu dret a l’autonomia del pacient, a la presa de decisions sobre el seu propi cos, i més davant una mala pràxis per part del Hospital, en ple pre-part va haver de suportar amenaces de l’Hospital i trucades dels Mossos d’Esquadra.

Davant la gravetat d’aquests fets, des de Dona Llum, Associació Catalana per un part Respectat

-Ens solidaritzem totalment amb aquesta mare i ens posem a la seva disposició si necessita algun tipus de recolzament.

-Denunciem l’actuació de l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues, que no és la primera vegada que actua d’aquesta manera, trucant als Mossos d’Esquadra per coaccionar a una dona que s’ha limitat a prendre decisions informades sobre el seu part i el seu cos.

-Recordem que l’autonomia del pacient preval per sobre de qualsevol criteri mèdic i el dret a decidir sobre els nostres cossos també l’exercim quan estem de part.

-Denunciem la mala pràxis massa habitual de no demanar el consentiment informat per cada intervenció mèdica, mala pràxis que és encara més habitual quan parlem de salut reproductiva.

-En els propers dies informarem al CatSalut d’aquests fets, perquè tingui constància del que ha passat i prengui les mesures corresponents.
-També ens posarem en contacte amb el Departament d’Interior perquè informi als Mossos d’Esquadra que exercir l’autonomia del pacient NO és un fet delictiu i que deixin d’atendre aquest tipus de requeriments dels Hospitals.
Junta de DLL
Barcelona, octubre del 2017

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.