TRAUMA I PLAER AL PART 15/05/2010


plaerJornada Trauma i plaer al part

Setmana Mundial del Part Respectat 2010

Barcelona, dissabte 15 de maig de 2010

LLOC: Centre Cívic Casa Golferichs

Descarrega’t el tríptic informatiu 

L’Associació DONA LLUM cel·lebra la Setmana Mundial del Part Respectat 2010 amb una jornada sobre el tema TRAUMA I PLAER AL PART.

Per a algunes dones, el part és una experiència dolorosa en la qual han experimentat ansietat i sensació de pèrdua de control. El concepte de part traumàtic es refereix a la ferida emocional que pot produir un part on les necessitats de la mare i el nadó no són respectades. En alguns casos, la dona pot arribar a patir un trastorn per estrès posttraumàtic després del part: sentir-se amenaçada en la seva integritat física o psíquica, patir per la vida o la seguretat del nadó, són vivències que es poden traduir en temor, desesperança i ansietat intensa.

Altres dones, en canvi, descriuen el propi part com una experiència on han viscut emocions positives tan intenses com el plaer. Com a qualsevol altra experiència sexual, al part la dona necessita intimitat i no sentir-se observada.
Durant el part, quan la dona gaudeix d’un entorn tranquil·litzador i res no la destorba, pot assolir un estat mental de relaxació, i arribar a gaudir d’un estat d’intens plaer que moltes dones descriuen com a “orgàsmic”, per la secreció fisiològica d’hormones –com l’oxitocina i les endorfines– que disminueixen el dolor i augmenten les sensacions de benestar.

La Setmana Mundial del Part Respectat, doncs, ens donarà l’oportunitat de reflexionar al voltant d’aquests dos pols tal vegada extrems: el trauma i el plaer al part.

PRESENTACIÓ ASPECTES PSICOLÒGICS DEL TRAUMA AL PART, Dra I. Olza

PRESENTACIÓ ATENCIÓ AL PART I AL NAIXEMENT A L’HOSPITAL DEL VENDRELL, Sra M. Leiva

PRESENTACIÓ EL PLAER DE PARIR: LES HORMONES DE L’AMOR, Sra M. Marcos

PRESENTACIÓ EMOCIONS POSITIVES I PART, Sres C. Fumàs, S. Salvador, M. Sànchez, C. Silvente

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.