Llocs per parir


DONA-LLUM-LLOCS-PER-PARIR

Hospitals públics catalans que ofereixen atenció segons el Protocol d’assistència natural al part normal

Nota: El fet d’oferir el protocol de mínima intervenció no es garantia d’una atenció respectuosa. Recomanem a totes les mares informar-se sobre les estadístiques i pràctiques de cada hospital, a través de testimonis i també parlant amb els seus professionals. És important que cada dona trobi el centre que li transmeti seguretat i confiança.

Desde 2005

Des de 2006 – 2007

Des de 2007 – 2008

Des de 2008 – 2009

Des de 2009 – 2011

 

El part a casa a Catalunya: centres i professionals

 

Foto de Greg Grossmeier a Flickr

11 Comments:

 1. Me gusta la nota sobre la no garantía de “atención respetuosa”. Yo tuve una cesárea en la maternitat del clinic y se ve que se les había agotado el respeto porque fue un desastre, me trataron horriblemente.

 2. Sant Pau de Barcelona fatal. Innecesarea + atonía uterina + 12 horas de separación madre-bebé. Me dieron el alta a los 3 días y aunque no estaba como para irme, me fui encantada. Previamente había tenido un parto en casa y me hicieron cesárea por DCP… el niño solo pesó 200g más que el anteror. El trato de la ginecóloga deplorable, por cierto, se llama Nuria Rams Llop.

  • Gracias por vuestros comentarios, María y Liliana.
   Por testimonios como los vuestros que nos van llegando no podemos poner una lista de hospitales con protocolo de parto no intervenido sin una advertencia.
   Si en algún momento habéis hecho reclamación o tenéis pensado hacerla, nos iría muy bien que nos contactárais mediante el formulario de la web https://donallum.org/contacte/. Disponer de reclamacions formales nos daría más fuerza a la hora de emprender acciones como asociación.

 3. Si, tengo pensado hacerla… he escrito el relato tal y como recuerdo todo punto por punto y también tengo mi historial clinico. Pero tengo entendido que al estar vivos ambos poco se puede hacer… ¿Reclamar por el maltrato? No sé muy bien por donde empezar.

 4. Jo al vendrell 2008 cesàrea. Em van trencat la bossa i posar gotero amb oxitocina… Perquè era una lentorra dilatant :_( Walking epidural que no va fer efecte i quan vaig dilatar fins a 10 això sí em vam deixar seure a la cadira de parts a on després de tres bradicàrdies del nen i reanimació en panxa van parar-me les contraccions i cap a quiròfan cesàrea urgent (30 min després… Vamos megaurgent!). Quan va neixer el nen no me’l van posar al damunt fins examinar-lo. Va fer canguro amb el papa i me’l van portar d’estranjis a reanimació (un detall). No em van asesorar en l’alletament que va triomfar gràcies a que m’havia informat bé.

  Al 2014 al pius de valls part natural i respectat 65 hores de contraccions fortes i 1 d’expulsiu… Sí, sóc lenta, però em mereixia parir. Amb marit i doula, menjant lo que volia, dilatació i expulsiu a la mateixa sala amb banyera, liana, pilota… Pujos quan vaig voler, talla cordó papa quan vam voler, placenta surt sola i envasada cap a casa i el nen amb mi en tot moment. El van medir, pesar etc a les 3,5 hores de nascut i amb nosaltres al davant.

 5. Hola! em dic Patrícia, tinc 43 anys i estic embarassada de 22 setmanes del meu primer fill. Vull donar a llum a un hospital públic amb part respectuós i m’ agradaria rebre alguns suggeriments. Estic una mica perduda. M´han parlat de sant Joan de Déu i de la Maternitat.
  Agrairia qualsevol comentari al respecte per poder-me orientar.
  Gràcies

 6. Hola,
  Em dic Paloma i soc de Lleida. Estic indecisa entre anar a Valls i Igualada. Vaig anar a Igualada per que necessitava fer una versió externa del nostre petit que venia de natges i a Igualada m’ho feien abans que a Valls. Ara estic de 38 i a Igualada m’estan controlant cada setmana amb monitors per comprovar que tot vagi be. Tenia clar que volia anar a Valls però després de conèixer Igualada m’he quedat amb el dubte.
  Per altra banda, una ginecologa de Tarragona m’ha truca’t per que s’ha enterat que volia anar a Valls i em comenta que el personal de Valls per vacances i guardies no es gaire competent i que si succeeix algun imprevist els envien cap a l’hospital de Tarragona.
  He vist l’hospital de Valls i les sales de part i m’encanta! Pero donar a llum durant les vacances d’estiu…
  Ais… ara no se que fer…

 7. Hola,
  El passat mes de març de 2015 vaig parir el meu segon fill de forma natural a l’Hospital General de l’Hospitalet (desprès de cesària prèvia a la Clínica Corachán). A les mares que busqueu recomanació, és un hospital desconegut per molts i força allunyat del centre de Barcelona, però des del servei d’obstetrícia i infermeria ofereixen un tracte molt professional i respectuós amb la mare i el nadó. Les habitacions són individuals.
  El meu va ser un part molt llarg de quasi 48h, de les quals 19h van ser a l’hospital. Com que en el monitoreig constant, el bebè estava bé em deixaven continuar part natural. Vaig trencar aigües de forma natural a les 2am. A les 12am del matí de diumenge, al ja no aguantar el dolor, molt al meu pesar, vaig optar a l’epidural que em va fer poc efecte ja que notava dolor a l’ovari esquerre (llacuna). A les 18h quan ja pensàvem que seria una altra cesària, va ser la ginecòloga Susana Fernández la que abans d’entrar a quiròfan em va voler examinar a la taula ginecològica i va veure el cap del meu fill, animant i guiant-me molt bé en l’expulsiu també molt llarg i dolorós, protegint el perineu (part sense episiotomia), el pare va tallar el cordó quan va deixar de bategar. En néixer el bebè de 3,6 Kg me’l van posar a sobre i ja no em vaig separar d’ell, llevat d’una de les revisions mediques (prova d’oïda).
  Després de cesària prèvia, el part respectat vaginal em va reconfortar molt com a dona i mare, i he tingut un puerperi excel·lent. El meu fill va néixer d’acord al seu ritme envoltat d’amor i de respecte, per tant els hi estaré eternament agraïda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.